Skip to content

“Lighthouse forstod mit problem og havde en løsning. Og det var egentlig en enkelt og ukompliceret løsning.”

“Jeg blev særligt glad for, at Lighthouse mente, at det kun skulle tage otte uger at køre processen igennem.”

Henrik Thystrup
CIO Mærsk Supply Service

Med sparring fra Lighthouse fik vi selv ejerskab over processen

Som en del af den overordnede strategi for Mærsk gruppen blev det besluttet at Mærsk Supply Service skulle være selvforsynende i forhold til bl.a. IT, og jeg fik opgaven med at etablere en IT-afdeling i Mærsk Supply Service. Vi måtte starte helt fra bunden. Vi skulle have lagt en strategi, og vi skulle desuden arbejde med mindsettet i organisationen.

Mødet med Lighthouse var positivt. Deres form var befriende og direkte. De arbejdede desuden med visualiseringer og en planlægningsform, der gav mening. Planen tog form på væggen i form af et stort transformationskort. Vi kunne få et klart billede af, hvor vi skulle hen – og vigtigst af alt – vi ville få organisationen med os.

Da vi gik i gang med processen, kunne jeg straks mærke, at Lighthouse var velforberedte. Det var godt planlagt og godt styret fra Lighthouse side. Så vi spildte ikke tiden. Når vi var der, så var vi på. Det fungerede godt med dialog og mit lederteam bidrog straks aktivt i processen. Det var især godt, at vi blev udfordret på den måde, vi gjorde tingene på. Det var også rart, at det hele foregik i en afslappet og meget uformel atmosfære.

Det har været et stort plus, at vi selv føler, vi har ejerskab over processen. Vi skulle selv gøre arbejdet og få ideerne – og det betyder meget for ejerskabet. De var gode til at facilitere vores dialog, udfordre os og stille åbne spørgsmål. Men vi skulle selv træffe beslutningerne. Det var lærerigt, meget effektivt, og det er unikt for Lighthouse.

Mit ledelsesteam (som alle var nye) er blevet rystet godt sammen under processen og har været meget glade for samarbejdet med Lighthouse. Det fungerede rigtig godt, at vi skulle væk fra vores dagligdag og op til Lighthouse for at arbejde med forandringsprocessen.

Vi vil gerne samarbejde med Lighthouse igen, når vi står over for de næste organisationsændringer.