Skip to content

“Efter en heftig periode med fusion og omstilling til en grøn fremtid står vi hos Bornholms Energi & Forsyning stærkere end nogensinde før.”

Rasmus Christensen, adm. Direktør, Bornholms Energi & Forsyning.

Vi løftede os selv ind i fremtiden – med hjælp fra Lighthouse

Efter en heftig periode med fusion, forandringer, omstruktureringer og omstilling til en grøn fremtid står vi i chefgruppen og i hele organisationen hos Bornholms Energi & Forsyning stærkere end nogensinde før.

Vi har nu en fremtidsorienteret virksomhed med en klar plan, hvor alle ved, hvad de skal gøre og hvorfor.

På blot få måneder fik vi brudt grænser, tænkt nyt og fundet fodfæste i en helt konkret mobiliserings- og eksekveringsplan, hvor alle er med.

Som ny direktør med opgaven at drive en fusion af to virksomheder og sikre en grøn omstilling blev jeg af mit netværk anbefalet at tage fat i Lighthouse. Et godt valg, hvis man – som jeg – vil sikre, at arbejdet i chefgruppen bliver så konkret og operationelt som muligt. Og hvis man gerne vil have, at ansvaret og ejerskabet for forandringen forbliver i egen forretning.

Lighthouse var gode til at skabe en sund balance imellem at udfordre os og samtidigt holde sig på sidelinjen og lade os selv skabe indholdet i forandringerne, som ligger foran os.
Gennem direkte, ærlig dialog og visualiseringer fik vi skabt et helt nyt målbillede og en kundeorienteret vision, vedkommende løfter til omverden og os selv, samt en operationel handlingsplan for vores virksomhed.

Vores vision og mål er, at vores virksomhed opleves af alle som en effektiv og kundeorienteret organisation, der yder service på tværs af forsyningsarter og bidrager til en intelligent grøn omstilling og vækst af det bornholmske samfund.

Ud fra denne vision har vi skabt en konkret trin-for-trin handlingsplan på tværs af alle forsyningsarter og afdelinger. En to-årig operationel plan, som beskriver, inddrager og aktiverer samtlige i virksomheden. Måned for måned. Afdeling for afdeling.  Person for person. Mere konkret bliver det ikke.

Man kan sige, at Lighthouse fungerede som en slags accelerator for vores egne tanker og ideer. De har faciliteret os sikkert og målrettet igennem en kompleks proces, hvor vi også skulle skabe nye samarbejdsrelationer i vores nye virksomhed. Sammen med dem fik vi sat fuld blus på processen og planlægningen. Samtidigt, og meget vigtigt, har Lighthouse formået at skabe et stærkt ejerskab for planen og indsatserne i vores egen organisation.

Vi har været rigtig glade for samarbejdet og jeg anbefaler et forløb med Lighthouse Consulting til enhver virksomhed, som – ikke bare vil udvikle sig – men også vil sikre sig, at der handles og eksekveres.